Antonia Pesevski
Elit Nutrition – kosttillskott av högsta kvalitet Better Bodies Headorama hair & tattoo: En salong med internationell atmosfär i hjärtat av Malmö

Nyttiga Mandel- & Bananmuffins

2017-05-10 10:22 av Antonia Pesevski

elit mandel och bananmuffins.jpg
Saftiga och fräscha bananmuffins med en touch av mandel (jag valde bittermandelarom)

Har ni tråkigt mogna bananer som knappt är gula längre? Dessa är PERFEKTA att baka med!! Det gjorde jag med våra, då jag hatar att slänga mat och slösa på resurser! Man kan göra bananpannkakor (1 banan+2 ägg och ev. lite proteinpulver) eller som jag häromdagen - Rörde ihop lite olika ingredienser av vad jag hittade i skafferiet och dessa blev riktigt bra, muffins ska vara saftiga och det var verkligen dessa! kan med fördel ätas till frulle som till mellis eller kring träning :)

Socker- och glutenfria, kan såklart göras laktosfria för de som har problem med det. kvalitativa fett- kolhydrats- och proteinkällor som ger fin energi för dagen och träningspasset. Dessutom en balanserad fördelning %- mässigt!


8 st Bananmuffins (med en touch av bittermandel)

Detta rörde jag ihop:
130 g/ en stor mogen banan
2 ägg
50 g havremjöl (fixas enkelt i mixern med vanlig grov havre)
50 g majsmjöl (mjölsorter kan varieras om så önskas)
25 g kokosmjöl
70 g zucchini (vägd finriven och urkramad)
15 g kokosolja (smält)
100 g kvarg
30 g whey i passande smaken banan @Elit Nutrition -> www.elitstore.se
10 g mandelspån (till topping)
En nypa vaniljpulver
En nypa- 1 tsk kanel (efter smak)
Några droppar bittermandelarom (gillar smaken så droppar på rätt bra)
Sötningsmedel (stevia/sukrin etc) efter smak. Ca 0,5-1,5 dl beroende på sort.
1,5 tsk bakpulver

Gör såhär:
Vispa upp ägg, addera därefter de blöta ingredienserna och vispa lite till. Tillsätt de torra ingredienserna och rör ihop. Addera till sist sötning och kryddor /arom efter smak. Smaka av och justera smakerna. Fyll 2/3 av muffinsformar med smet och toppa med mandelflarn. Grädda i mitten av ugnen på 175 grader ca 15-20 min beroende på ugn. Inte för länge utan så de blir precis gräddade samt bibehåller saftigheten. De eftergräddas och "sätter sig" även när du tagit ut dem. Låt svalna.
Förvaras i burk, förslagsvis i kyl och kan också frysas!


Superlätt och supergott !!


Jag använder oftast bra kvalitativa bakprodukter från www.nicks.se - de har olika typer av socker- och glutenfria mjölsorter (jordnötsmjöl och fettreducerat mandelmjöl är gudomligt!!) , steviadroppar, choklad, fibersirap bakmixer etc!

Smaklig spis :)

P&K

Antonia

mandel och bananmuffins.jpg
Förvara i en fin burk och bjud vännerna på en mysig fika efter träningspasset ;)

  • Skriv en kommentar

    Ditt namn

    Skicka kommentar

Här i BODYs bloggar ansvarar medlemmarna själva för vad de skriver. Här gäller inte det utgivaransvar som finns på Body.se. Läs våra regler.

Senaste inlägg


Det finns många tunga skäl att prenumerera

BODY är tidningen för dig som vill träna lite hårdare, lite bättre och lite mer seriöst.
Vi lär dig hur du snabbt och effektivt kan skaffa dig din drömfysik och behålla den.

Varje månad i BODY

  • De bästa styrketräningstipsen
  • Nyheter från hela världen
  • Forskning om träning och kost
  • Frågor & svar
  • Tävlingar
  • Personporträtt med de som har lyckats
  • Kostråden för mer muskler och mindre fett
  • Skvaller från fitness- och bodybuildingvärlden
  • BODY 397, augusti 2017

  • BODY 396, juli 2017

  • BODY 395, juni 2017

  • BODY 394, maj 2017

  • BODY 393, april 2017

  • BODY 392, mars 2017

  • BODY 391, februari 2017