Att överträffa sig själv

Att göra saker som man inte trodde sig klara av är något som får oss att utvecklas och få en större tro på oss själva. Men för att kunna överträffa oss själva kräver också grunden, att vi vågar utmana oss. Utan utmaningar kommer vi alltid att befinna oss innanför vår komfortzon. Alla vet vi också att Innanför vår komfortzon sker ingen utveckling och utan utveckling kommer vi aldrig kunna överträffa oss själva. Likt en spiral där det ena kräver det andar. Utan en start kommer det inte heller att kunna ske någon fortsättning.

Just det här är något som jag arbetar väldigt mycket med i min roll som personlig tränare. Att hela tiden arbeta med att sätta press på människor till en lagom nivå. För hög press bidrar istället en stress, men en liten dos av press gör istället att personer blir mer skärpta och lägger stort fokus på utvecklingen. Men en liten press på gemene man gör det också att vi blir mer effektiva och produktiva med det vi vill åstadkomma.

JL-EYE-Logo.png

Genom att utgå från att vi hela tiden har en liten press på oss, kommer detta också göra att vi automatiskt går utanför vår komfortzon. Morgonträning är ett enkelt exempel på just detta. Alla är inte morgonmänniskor som jag och hoppar upp ur sängen på morgonen. För många innebär det tjutande alarmet redan här dagens första utmaningen – att ta sig upp ur sängen. Att då också ställa klockan tidigare för att ha tid för sin träning, underlättar inte alltid för de morgontrötta. Jag har haft så många klienter som flertalet gånger påpekat att de inte är morgonmänniskor och absolut aldrig skulle få sig för att träna på morgonen. Om vi därefter spolar fram tiden några månader är faktiskt inte ovanligt att just dessa klienterna önskar tidiga morgonpass med mig i gymmet.
Så, att på alla plan utmana sig. Oavsett om det är att lyfta tyngre vikter, ta körkort, byta jobb eller ställa klockan tidigare för att hinna träna, så kommer detta ihop med vilja och tålamod snart kunna ge dig ett diplom för att du har överträffat dig själv. De personer som förr sa till mig att de som tidigast kunde träna vid 09, är nu istället klara med sina pass redan vid 07 på morgonen före många ens har vaknat. Detta är för mig fantastiska roligt att se då utveckling inte alltid mäts i form av vikter, mått eller spegelbild. Utveckling är så mycket mer och att kunna se personer överträffa sig själva och också inse sina framsteg, gläder mig verkligen.
Kom däremot ihåg, hade det inte varit för att dessa personer inte vågat kliva utanför sin komfortzon, hade de heller aldrig tagit sig dit de är idag. Om de så handlar om morgondagens alarm eller att de vågade byta jobb.

SittingDown6.jpg

Att besegra det man tidigare trodde var omöjligt kommer att få dig att också våga ta dig an fler utmaningar. Än en gång är hjulet i rullning. Så våga testa, och vänd på frågan det om argumenten känns få. Vad har du att förlora på att försöka?

Ta hand om er och ha en fortsatt härlig fredag!
/ Jenny