Ge din kropp vad den förtjänar

Många skulle nog se kosten som en av de svåraste delarna när det kommer till utveckling. Träningen kan många gånger vara stenhård, men som många vet så utsöndras också endorfiner vid träning vilket då gör att man ofta även känner mycket energi och glädje efter sina träningspass vilket gör att träningen också ofta blir väldigt rolig. Träna kan alla göra, men ofta är det just kring vad vi stoppar i oss som de flesta hamnar i en lite snedvriden spiral. Det finns många fall kring varför utvecklingen inte går framåt i den takt som vi önskar och det kan vara allt från att vi äter fel sorts mat med fel sorters näring, för mycket mat eller kanske även i mångas fall för lite mat, trots att kvalitén är bra.

blåbärsgröt.jpg

Toppa din gröt med valfria tillbehör som frukter, bär, nötter, frön eller kanske en sked jordnöttsmör.
IMG_0686.JPG

En stark kropp behöver mycket mat av bra kvalité.

Jag står för den filosofin att kroppen skall få i sig det den förtjänar, av bra kvalité. När jag då tillgodoser min kropp med detta och av rätt mängder kommer det också fortsätta att ge mig de gensvar som tack och min utveckling går åt rätt håll. Genom att se till att min kropp får i sig alla delar av de olika näringsämnena, med bra kvalité för både fetter, protein och kolhydrater samt att jag även får i mig vitaminer och mineraler varje dag gör att min kropp mår bättre, orkar mer samt ger mig en piggade och gladare kropp att leva i. Jag vill kunna ge min kropp det bästa, för att därefter kunna ge tillbaka mig det bästa.

Om inte jag samarbetar med min kropp, varför skulle då min kropp vilja samarbeta med mig?

För att ge lite exempel kring ur vilka delar man kan plocka mellan och variera sin kost kommer därför nedan lite exempel på bra källor ur vardera delar ur fetter, kolhydrater och protein. Och att genom då därefter sammanställa dessa och planera sin kost utefter dessa riktlinjer, kommer det även blir lättare att ge kroppen det den förtjänar.

Fetter:
Lax
Avokado
Nötter/mandel
Kokosolja
Frön

Kolhydrater:
Potatis/sötpotatis
Ris
Havregryn
Rotfrukter
Frukt/bär

Protein:
Kyckling
Fisk
Kött
Ägg
Kvarg/keso (smidiga till mellanmål alt. egengjorda såser om så önskas)

limekyckling 8:9.jpg

Smaksätt kycklingen extra genom att pressa över lime/citron före tillagning eller genom marinering med saft från dessa samt valfria kryddor, salt och peppar.

En rad av olika råvaror, där den uppmärksamme även kan se att det endast det sistnämnda; kvarg/keso som är något som framtagits med olika processer, och inte den renaste formen från jorden.
Som jag tidigare nämnt så jag ser kring kost, det som växer på jorden är också oftast väldigt bra mat att basera sin grund på.
Utan rätt bränsle i motorn går inte heller maskinen lika bra.

Lycka till i köket!
Starka kramar från Jenny.