Jenny Andersson

Styrkan kommer inifrån.

2017-03-06 17:56 av Jenny Andersson

Varje vecka pratar jag med min klienter om mentalitet på ett eller annat sätt, då den mentala biten är något av de absolut viktigaste pusselbitarna för en tydlig och stark utveckling. Fabriken som skall sköta processen fungerar inte utan en fungerande databas.

Det är i vår hjärna som alla tankar skapar, och tankar blir därefter till signaler som skickas ut blixtsnabbt i vår kropp som därefter lyder order och gör det som hjärnan ger order om. På gott och ont. Det är också i denna bit som det gäller att vår mentala del är med oss på rätt sida, så vi inte jobbar mot oss själva - utan med. Sedan jag insåg att allt som jag är kapabel till, endast kommer från mitt eget huvud har jag dagligen jobbat för att stärka min mentala förmåga. Fast precis likt en fysik så förändras detta inte över en natt utan något som tar tid att stärka upp. Men med en stark tillit och tro på dig själv kommer ditt mindset också att hjälpa dig och ge dina prestationer en enormt stark skjuts i rätt riktning.

Skärmavbild 2017-03-06 kl. 18.07.01.png

Våra muskler sitter utspridda över hela vår kropp i många, många lager. Styrkan däremot, sitter från första början inte i våra muskler. I grund och botten så handlar det om den mentala styrkan innanför vårt pannben redan när vi skall bestämma oss för att packa träningsväskan och ta oss an våra kommande kraftansträngningar. Därefter så gäller det att i varenda steg, set, repetition, slag eller vilken idrott vi än håller på med, att vara mentalt stark och redo att fortsätta jobba för det vi vill åstadkomma. Medgång som motgång. Det är i vår mentala förmåga som styrkan sitter, det är därifrån vår kraft kommer. Inifrån. Inte från benen, axlar, armarna eller magen, inifrån. Inuti våra huvuden där tankarna går på högvarv, det är där vi skall bestämma oss för hur långt vi väljer att ta oss. Viljan för vad vi vill ha för stunden och vad vi vill ha mest. Vad hjälper det att ge upp, vad hjälper det att gå hem när det uppstår svåra saker? Troligtvis ingenting. Om du däremot tar tag i din mentala inställning och inser att det är endast du som sitter med rodret och bestämmer åt vilket håll du vill styra skutan, så inser du också snabbt att det ju starkare du tror på färden framför dig, kommer du också ta dig.

Det finns alltid ursäkter och bortförklaringar, men i slutändan så är det endast i ditt eget huvud som besluten fattas. Goda som onda, det är du själv som väljer väg. Om du skall gå vägen som leder dig framåt eller den som leder dig bakåt. Oavsett väg så kommer styrkan inifrån. Det är när vi samarbetar med denna styrka som vi också kommer dit många inte når. Till de gränserna där vissa styrkor slocknar när mentaliteten brister.

Skärmavbild 2017-03-06 kl. 18.12.22.png

Börja ägna mer fokus åt din mentala inställning och styrka. När den blir bättre kommer också kroppen, styrkan och orken att bli bättre. Allt går om man vill, men det är i styrkan bakom pannbenet som måste besitta den största viljan. Utan den kommer vi ingenstans, och i landet ingenstans finns ingen utveckling att hämta.

Starka kramar
/Jenny.

On
Off

2 kommentarer

Här i BODYs bloggar ansvarar medlemmarna själva för vad de skriver. Här gäller inte det utgivaransvar som finns på Body.se. Läs våra regler.

Jenny Andersson

Jenny Andersson

Senaste inlägg


Det finns många tunga skäl att prenumerera

BODY är tidningen för dig som vill träna lite hårdare, lite bättre och lite mer seriöst.
Vi lär dig hur du snabbt och effektivt kan skaffa dig din drömfysik och behålla den.

Varje månad i BODY

 • De bästa styrketräningstipsen
 • Nyheter från hela världen
 • Forskning om träning och kost
 • Frågor & svar
 • Tävlingar
 • Personporträtt med de som har lyckats
 • Kostråden för mer muskler och mindre fett
 • Skvaller från fitness- och bodybuildingvärlden

 • BODY 404, augusti

 • BODY 403, maj 2018

 • BODY nr 1 2018

 • BODY 401, december 2017

 • BODY Mat, Nummer 1

 • BODY 400, november 2017

 • BODY 399, oktober 2017