Jenny Andersson

Krämig Tacopaj

2017-05-22 18:21 av Jenny Andersson

Nu när sommaren verkligen är här och man kan tillbringa sommarkvällarna utomhus, kan det vara roligt att byta ut den grillade maten mot något annat, och vad passar inte bättre än en tacopaj! Tacosen som verkligen klingar fredagsmyg i våra svenska öron är en sådan rätt som blir vad man gör den till. Det går att få till supermat, men man kan också skapa motsatsen beroende på råvaror och tillbehör. Igår twistade jag till den klassiska tacosen till en tacopaj och bjöd min älskade sambo på, och med ett toppbetyg tillbaka dessutom!
Superlätt att göra, krämig, god och med bra innehåll passar den perfekt såväl en höstkväll framför brasan som en solig kväll i maj.

FullSizeRender 4.jpg

Ingredienser:
200 g cream cheese light/ Philadelphia light, 5% fett
600 g nötfärs, 5% fett
Drygt 1 pkt tacokrydda, Spicemaster (utan socker eller tillsatser)
1,5 dl vatten
ca 100 g avrunnen majs
1,5 tunt skivad tomat
150 g riven/hel ost, light

Gör såhär:
Fräs nötfärsen i en stekpanna och häll i tacokryddan. Blanda därefter i majsen i färsblandningen. När färsen är väl blandad och genomstekt, häll på vattnet och låter allt koka samman ca 5 minuter tills vattnet kokat bort.
Bred ut mjukosten på botten av en ugnssäker form. Häll därefter ut färsen till ett jämnt lager och täck med tunt skivade tomater. Täck alltsammans med osten och gratinera i ugnen ca 20-25 minuter, håll koll på osten så att den inte bränns. Täck den isåfall med lite aluminiumfolie.

Servera med tunt skivade potatisar kryddade med valfria kryddor, som gått i ugnen i ca 15 minuter, med lite extra grillvärme för mer krisp, ihop med en god sallad!

FullSizeRender 3.jpg
FullSizeRender 2.jpg
FullSizeRender 5.jpg

Hoppas att ni tycker om den lika mycket som vi! Berätta gärna för mig vad Du tyckte! Lycka till!

Starka kramar, J.

  • Skriv en kommentar

    Ditt namn

    Skicka kommentar

Här i BODYs bloggar ansvarar medlemmarna själva för vad de skriver. Här gäller inte det utgivaransvar som finns på Body.se. Läs våra regler.

Jenny Andersson

Jenny Andersson

Senaste inlägg


Det finns många tunga skäl att prenumerera

BODY är tidningen för dig som vill träna lite hårdare, lite bättre och lite mer seriöst.
Vi lär dig hur du snabbt och effektivt kan skaffa dig din drömfysik och behålla den.

Varje månad i BODY

  • De bästa styrketräningstipsen
  • Nyheter från hela världen
  • Forskning om träning och kost
  • Frågor & svar
  • Tävlingar
  • Personporträtt med de som har lyckats
  • Kostråden för mer muskler och mindre fett
  • Skvaller från fitness- och bodybuildingvärlden
  • BODY 396, juli 2017

  • BODY 395, juni 2017

  • BODY 394, maj 2017

  • BODY 393, april 2017

  • BODY 392, mars 2017

  • BODY 391, februari 2017

  • BODY 390, januari 2017