Boksignering i BODYs monter på FF09

Publicerad

15:30 lördagen den 5 december signerar Magnus Samuelsson sin nya bok (STARK - En bok om träning som livssstil) i BODYs monter på Fitnessfestivalen, Svenska Mässan i Göteborg.


I boken berättar Magnus om hur det är att vara idrottare på världselitnivå och hur hans träning har blivit en livsfilosofi. Boken innehåller tre exklusiva träningsprogram för olika träningsnivåer (motion, livsstil och elit) samt tips och råd om hur man ska träna och leva för att bli och fortsätta vara stark.

Notiser från media

Folkbladet: Att välja titel på boken var - lätt
"När världens starkaste man gör en träningsbok blir titeln förstås: "Stark". Igår signerade bondsonen Magnus Samuelsson från Kisa sin nya bok i nyöppnade köttbutiken i Knäppingsborg."

Pressmeddelande från Idrottsförlaget
STARK är en träningsbok som vänder sig till läsare som vill motionsträna, som har träning som livsstil och till alla som vill försöka släppa ut de urkrafter som finns allra längst in i hjärtat. Tre träningskapitel hjälper läsaren att få ut det han eller hon vill utifrån sina förutsättningar och ambitioner:

 • Träning som motion
 • Träning som livsstil
 • Elitträning
Läsaren får ta del av en hel livsåskådning, övningsbeskrivningar, kostråd och skadeundvikanden varvat med anekdoter ur Magnus Samuelssons liv och tävlande. STARK säger sanningen om Magnus Samuelssons träning och livsstilen den har skapat. Boken bygger inte på falska förhoppningar om enorma resultat på jättekort tid utan är de enkla slutsatser som 25 års slit utkristalliserat, en beskrivning om hur man kan utnyttja kroppens potential till max genom att älska det man gör och att ha en dröm. Magnus Samuelsson har helt enkelt skrivit den bok han själv en gång sökte i jakt på inspiration och kunskap.

Författare: Magnus Samuelsson, Daniel Rubin & Anders Axklo.
144 sidor, inbunden.
ISBN 978-91-977326-3-5Magnus Samuelsson om boken STARK
När jag och min bror började träna för tjugo år sedan visste vi ingenting om träning och kost. Än mindre om träningsupplägg och teknik. Allt vi vet idag har vi lärt oss den hårda vägen, genom svett och möda samt att ha provat oss fram. Det har resulterat i ett annorlunda sätt att se på träning och ett ännu mera annorlunda sätt att genomföra den.

Kanske var det bara bra att ingen lärde oss hur vi skulle träna? Det resulterade ju onekligen i att vi fick utveckla vårt eget system utan att påverkas av gamla fördomar. Samtidigt kan jag inte låta bli att fråga mig själv hur bra det hade kunnat bli och framförallt hur mycket snabbare det skulle ha gått om vi hade haft tillgång till den kunskap vi sitter på idag, efter decenniers tränande.

Två frågor som jag fått gång på gång, år efter år är "Hur gör du för att bli så stark?" och "Hur ska man göra för att bli så stor som du?" Efter att ha svarat på dessa frågor ett oräkneligt antal gånger så väcktes tanken om att summera de erfarenheter och slutsatser jag dragit om träning i en bok. Tanken har funnits länge men det har varit svårt att, mellan träningspassen, tävlingar, företagsjobb, familj etc., finna den tid som det krävs att fästa tankar på pränt.

Jag och Daniel Rubin, min ryggstarke skånske vän och träningskompis, har sedan vårt första möte haft en tendens att teoretisera om träning. Inte om hur man tekniskt utför övningar på gymmet, utan hur man uppnår meningsfullhet, träningsglädje och resultat genom att göra saker av rätt anledning, för att sedan kunna ta fram det värsta ur kroppen när det gäller. Att vi står på samma plattform när det gäller värderingar om livet, familjen, vänskap och träning, blev förutsättningen för samarbetet i att skriva STARK.

Detta är en bok som säger sanningen om träning och den livsstil det medför, inte en bok som säljer falska förhoppningar om enorma resultat på jättekort tid. Det vi har skrivit är den bok som vi en gång själva sökte efter i jakt på inspiration och kunskap. Det är en bok som växt fram under många timmars prat om träning, två träningspolare emellan och där Daniel hållit i pennan.

Den känsla vi vill förmedla är den som alltid har drivit oss framåt i vår träning, vilket är att träna för att det är roligt och utvecklande för oss som människor och att det formar oss till starkare individer på alla plan. Det handlar inte om fåfänga och uppmärksamhet, det handlar om inre frid, välbefinnandet av att jaga drömmar och därigenom harmoni. Ur kaos föds harmoni! Att man sedan av detta får en stark fysik är en trevlig bonus.

Detta är min livserfarenhet av träning, de enkla slutsatser som tjugo års underhållande slit utkristalliserat. Jag vill gärna beskriva bokens fakta såsom sunt bondförnuft, en beskrivning om hur du kan utnyttja kroppens potential till max genom att älska det du gör, ha en dröm, en familj som tror på dig och en vilja att betala tillbaka det förtroendet. Det här är min sanning om träning och ingen kan hävda att den inte fungerat för mig.

Jag hoppas att du finner någon sanning i boken, oavsett om du aldrig kommer till ett gym i hela ditt liv eller om du spenderar hela ditt liv på gymmet.

Anders Axklo, som jag känt länge och jobbat mycket med, har varit medförfattare och bollplank genom hela processen och har med sin entusiasm lyft oss framåt.Bild 325127

Bild 325128

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av BODYs besökare

Krönika: Vart är vi på väg?

1 kommentar

Hancic: Instämmer till fullo Fedrik! Jag har ställt precis samma fråga senaste åren - vart är vi på väg? Alltid lika kul att lyssna på dig som att läsa det du skriver. /Hancic

Twitter

Forum

Facebook

Artikelkommentarer


Det finns många tunga skäl att prenumerera

BODY är tidningen för dig som vill träna lite hårdare, lite bättre och lite mer seriöst.
Vi lär dig hur du snabbt och effektivt kan skaffa dig din drömfysik och behålla den.

Varje månad i BODY

 • De bästa styrketräningstipsen
 • Nyheter från hela världen
 • Forskning om träning och kost
 • Frågor & svar
 • Tävlingar
 • Personporträtt med de som har lyckats
 • Kostråden för mer muskler och mindre fett
 • Skvaller från fitness- och bodybuildingvärlden

 • BODY 403, maj 2018

 • BODY nr 1 2018

 • BODY 401, december 2017

 • BODY Mat, Nummer 1

 • BODY 400, november 2017

 • BODY 399, oktober 2017

 • BODY 398, september 2017