EM Styrkelyft webcastas live från Finland

Europeiska mästerskapen arrangerades 6-9 maj i Ylitornio. 8 svenskar tävlade om medaljerna, se resultatlistan här. Eventet webcastades live via USTREAM.tv. Diverse rapporter går att läsa nedan.

Diskussionsforumet Kolozzeum har en tråd om SL-EM och en ny tråd med filmer från EM.

Piteå-Tidningen: Nära brons för David i EM
”Styrkelyftaren David Holmberg, Öjeby AK, har gjort comeback i internationella sammanhang. Han blev fyra vid EM i finska Ylitorneå.
– Jag hade chans på brons, men bommade i sista marklyftet, säger David.”

Norrbottens-Kuriren: Holmberg – en fyra från Piteå värd att fira
”Öjeby Atletklubbs David Holmberg, 36 år, klarade en fin fjärdeplats sammanlagt vid EM i styrkelyft i Finland. I klass 125 förbättrade han personbästat från 920 till 932,5 kilo.”

Ystads Allehanda: EM-guld till Wahlqvist
”Johnny Wahlqvist hade kluvna känslor efter EM i styrkelyft. Han var lycklig över guldet i bänkpress. Samtidigt grämde han sig över fjärdeplatsen han tog totalt.”

Ålandstidningen: Styrkelyft-silver i EM för Kenta
”Kenneth ”Kenta” Sandvik fortsätter att plocka medaljer i stora sammanhang. I lördags blev det silver i styrkelyft-EM i Övertorneå.”

Nya Åland: Tre EM-silver till ”Kenta”
”Kenneth ”Kenta” Sandvik var i dag bara 2,5 kilo från att knipa guldet totalt i styrkelyft vid EM i Ylitornio. I stället blev det ett silver i -125 kilosklassen att lägga till dem han också tog i delgrenarna knäböj och bänkpress.”

Kraftsport.nu rapporterar från EM
”Kenneth ”Kenta” Sandvik var anmäld i den tyngsta klassen, +125kg, men valde efter lite funderande och tittande på anmälningslistan att banta ner sej några kilo för att istället gå i -125kg klassen.”

nwt.se: Lucia debuterade som senior med personligt rekord
”Lucia Christensen gjorde på fredagen sin första tävling som senior i styrkelyft. Hon lyfte i EM och gjorde det så bra att hon som debutant blev fyra på nytt personligt rekord sammanlagt.”

Karlskoga-Kuriren: Lucia fyra i debuten i senior-EM
”En ukrainsk 19-åring och en norsk 48-åring förstörde Lucia Christensens medaljchanser i styrkelyfts-EM. Men efter fyra fjärdeplatser kunde Karlskogatjejen ändå summera en godkänd mästerskapsdebut.
– Jag är jättenöjd, bland annat nosade jag på bronset i knäböj, och jag slog personligt rekord totalt, berättar hon.”

Ålands Kraftsportklubbs rapport från EM
”Marcela Sandvik tävlade idag på EM i styrkelyft uppe i Ylitornio och hon vägde in i 52kg klassen på 51,8kg. Tyvärr blev det en dålig start på tävlingen för hennes del, magen började krångla och hon fick problem i knäböjen redan på ingångsvikten 147,5kg. Hon fick upp vikten i alla tre lyft men det blev underkänt på grund av dåligt djup i samtliga.”

zsport.se: Amit Selberg fyra i EM
”Styrkelyftaren Amit Selbergs comeback i stora sammanhang efter två års frånvaro slutade med en sammanlagd fjärdeplacering i EM i finska Ylitornio.
– En placering som ingen egentligen vill ha, men jag är ändå hyfsat nöjd, menade Amit.”

Ålandstidningen: Marcela Sandvik resultatlös på EM
”Det blev inget lyckat EM i styrkelyft för åländska hoppet Marcela Sandvik. På grund av magproblem lyckades hon inte i första grenen knäböj. Ingångsvikten 147,5 kilo lyckades hon få upp men domarna underkände samtliga tre lyft på grund av för dåligt djup och EM var över.”

Nya Åland: Sandvik besviken – men silver i bänkpress
”Det blev en misslyckad dag för Marcela Sandvik när hon i går tävlade i styrkelyft-EM i Övertorneå. Visserligen tog hon silver i bänkpress på 102,5 kilo men totalt slutade hon utan något resultat.”

Börje H, Luleå AK har videoklipp på de fyra tunga svenska herrarnas lyft i klasserna 125/125+:

De preliminära svenska tiderna:
Onsdag 6 maj
10.00 Herrar 56-75 (60: Thomas Wulffeld, 75: Amit Selberg)
14.00 Damer 48-52 (52: Carola Lindström)

Torsdag 7 maj
10.00 Damer 56-60
14.00 Herrar 82,5-90

Fredag 8 maj
10.00 Damer 67,5-75 (75: Lucia Cristensen)
13.30 Herrar 100-110

Lördag 9 maj
09.00 Damer 82,5-90+
12.00 Herrar 125-125+ (125: David Holmberg, Stefan Huldén, 125+: Fredrik Svensson, Johnny Wahlqvist)Fler exklusiva videos finns också på EM Styrkelyfts YouTube-sida, till exempel invigningscermonin. Mer om tävlingarna på den officiella hemsidan. Nedan en promovideo: