Fettmätning & formkoll!

Jag har faktiskt aldrig gjort någon egen fettmätning & kollat av min egen ”formstatus” så här ”off-season”.
Eftersom jag nu dragit igång en diet inför vårens projekt så tänkte jag göra det lite lättare för mig genom att låta en person göra kontinuerliga calipermätningar på mig var tredje vecka under dieten. Vet att jag arbetar bättre & mer seriöst med mig själv om jag har lite press utifrån på mig.;)

Samma man som mätte mig under dieten till EM ska nu få mäta mig denna vår. Han är en person som är minst lika säker på detta & har mätt i lika många år som en annan & han mäter med 9 punkter vilket ger en bra spridning över hela kroppen.

Jag väger nu nästan min tyngsta off season-vikt, har bara vägt mer än detta en gång tidigare, en vikt som jag trivs bra att ligga på under mina uppbyggnadsperioder.
Träningen går grymt bra & jag har bara blivit starkare & starkare under det senaste halvåret som jag fått ligga stabilt på denna vikt & kunnat träna enl plan i gymmet.

Nu har, som sagt, dieten dragit igång på allvar så fokus ligger såklart på att tappa så mkt fett som möjligt men samtidigt utvecklas vidare i gymmet. Detta är möjligt iaf en tid in i dieten om man sköter alla kort rätt med träning, mat & vila. Det gäller att skynda LÅNGSAMT under en diet om man vill behålla kraft & muskler.;)

Första mätningen gjordes igår & fett %-en landade på 9.12%, vilket visade på en lägre siffra än jag själv trodde. Men desto mindre stress under dieten.;)
Den låga siffran, som jag generellt har kan delvist bero på att jag faktiskt inte har en så hög siffra på mina ben. & det är ju oftast där som siffran drar iväg för många tjejer.
Det kan ni ju se när jag tävlar, att benen är ganska hårda för att vara tjej.

image1.png

Bild fr World Cup 2012.

En annan positiv sak från mätningen igår var att jag lagt på mig några kg muskler sedan EM 2013.:)
Detta känns mest roligt då jag under varje år avbryter mina uppbyggnadsperioder minst 2ggr pga mina olika fotojobb där jag näst intill är i tävlingsform.

Så detta känns både hoppfullt & motiverande att dra igång på allvar nu!;)

Ska även under denna diet, el iaf under en period av dieten testa vår fatburner från Grenade som vi har specialpris på nu:

image1.jpeg

Brukar ju i vanliga fall inte använda mig av så mycket sådana kosttillskott, men tänkte nu testa & se om/vad den gör någon skillnad.:)