Sluta vänta på att börja?

Jag tror inte att jag är ensam om att många gånger hört meningarna ”jag ska börja träna” eller ”jag börjar på måndag”. Den klassiska och väldigt omtalade måndagen då allting verkar vara perfekt att starta på, blir däremot framskjuten vecka efter vecka och den planerade starten blir svagare och svagare.

Alla som har ändrat sitt tankesätt ligger däremot redan steget före de som inte gör någonting alls utan bara har ångest över att de inte trivs med sig själva, är för lata för att börja göra en förändring och istället beklagar sig över det. Däremot så är det i steg två som det viktiga sker. Steg två är det steg som man tar när man faktiskt börjar. När man tar på sig träningskläderna, knyter på sig skorna och sätter tanken i verket och lyfter rumpan ur soffan.

Att hela tiden upprepa för sig själv att man skall börja och skall ta tag i allting snart, gör även att vi bara skjuter det framför oss. Genom att istället bestämma sig och sätta upp ett mål gör att vi även inser att om vi inte sätter fart kommer vi även aldrig heller att lyckas ta oss dit. Ingenting kommer gratis utan vi måste jobba för det.

Alla strävar efter olika saker med sin träning men att bara skjuta på den och låta tillståndet bli sämre för varje dag har aldrig underlättat för utvecklingen. Det handlar bara om att bestämma sig, för skjuter du hela tiden problemet och utmaningen framför dig blir det även desto svårare att ta tag i det när det en dag verkligen behövs. Att istället se de fördelar som kommer med att vi rör på oss regelbundet kan vi även hitta mer motivation till att ta tag i det. Om det så gäller äta bättre, börja träna, lyfta tyngre eller springa längre kräver det fortfarande att vi jobbar för det för att kunna förbättras. Att hela tiden skjuta på saker och ting kommer aldrig att göra att kosten bättre, träningen enklare eller vikterna och löpstegen lättare. Det krävs vilja och disciplinen att helt enkelt bestämma sig, för att vilja och därmed strunta i den lata sidan av dig som skriker att ta det en annan dag och ligga kvar i soffan. Att besitta diciplin ser många som något negativt många gånger, att det blir till ett fängelse utan valmöjligheter. Diciplin är egentligen mer frihet där du själv bestämmer dina mål, slipper all slapphet utan blir effektiv och produktiv. Det blir du som bestämmer över dina känslor, istället för att du blir slav för dem.

Att låta tiden gå och hela tiden skjuta saker och ting framför sig för att vänta på något gyllene tillfälle fungerar inte. Det kommer inga gyllene tillfällen utan det gäller att skapa oss dem gyllene tillfällena. Skapa oss tiden till att bry oss om oss själva, vår hälsa och börja styra upp våra liv. Sista måndagen för detta året är förbi, däremot så väntar ett helt nytt år bakom knuten. Är det någon gång som alla måndags-börjare borde ta tillfället i akt och sluta skjuta på allt som kräver mer aktivitet än att trycka på fjärrkontrollen från soffan, så är det nu. Livet serveras inte på silverfat utan allting kostar i livet. Är det inte pengar så är det vårt engagemang och vår vilja, vår vilja till att få ett bättre liv. Du är din framtid, det är du som bestämmer hur den skall se ut. Så sluta vänta. Det gyllene tillfället är nu. There are seven days in a week, someday isn’t one of them.

20151230174543161_sbig.jpg

Kör hårt och ta hand om er! Många varma kramar från Jenny