Sveriges första träningskedja för kvinnor

Den 1 september öppnar Sveriges första träningskedja för kvinnor; She Shape. Först ut blir Särö, tre mil söder om Göteborg. She Shape kommer erbjuda enkel och lättillgänglig träning i små exklusiva lokaler specialdesignade för kvinnor. De tre huvudträningsformerna är Cirkelträning, Pilates och Poweryoga. Majoriteten av träningspassen är 30 minuter långa, jämfört mot de kanske mer vanliga 60 minuter långa passen.

PRESSRELEASE 2005-08-22

Den 1 september öppnar Sveriges första träningskedja för kvinnor; SHE SHAPE. Först ut blir Särö, som ligger ca 3 mil söder om Göteborg, strategiskt placerad i Särö-motet där alla boende passerar till/från varje dag. Här finns allt som det nya koncepttänkandet kräver. Många kvinnor, många villor och ett tydligt torgläge.

Korta träningspass, nära till hemmet

She Shape kommer erbjuda enkel och lättillgänglig träning i små exklusiva lokaler specialdesignade för kvinnor. De tre huvudträningsformerna är Cirkelträning, Pilates och Poweryoga som genom många undersökningar är de mest efterfrågade träningsformerna från kvinnor i åldern 35-60 år. Majoriteten av träningsformerna är på 30 minuter mot de kanske mer vanliga 60 min. I lokalerna erbjuds även flera behandlingsformer såsom massage, hudterapi, nagel-och fotvård samt ett pausrum.

She Shape satsar på smått istället för stort

Bakom satsningen står AERO Fitness Studios i Göteborg som sedan sex år varit i branschen och idag driver två större träningsanläggningar centralt i Göteborg. Idén bakom She Shape är att erbjuda något som går tvärs emot det vanliga träningsbyggandet idag. Dvs från jättestora anläggningar på 2.000 kvm, centralt i storstäder, bygger She Shape små enheter på 200 kvm i första hand belägna utanför storstan i villaområden med tydliga torglägen. Liknande satsningar finns exempel på både i USA och i Europa. Gemensamt för dessa är att träningsfrekvensen bland medlemmarna var högre på de mindre ”kvinnoklubbarna” än de stora anläggningarna i storstan.

Stort intresse redan före öppning

”Intresset har varit enormt stort inför öppningen av She Shape i Särö, förklarar en av ägarna bakom She Shape, Pierre Coder. Att driva en She Shape skall kräva cirka 100 medlemmar för att gå runt och är redan före öppning uppe i 150 medlemmar. På vår undersökning i våras över 2300 kvinnor i närområdet svarade över 700 kvinnor via svarspost att de var intresserade. Det är ett fantastiskt gensvar på över 30%! resonerar Coder vidare.

Träning – en miljardindustri nu även i Sverige

Allt fler duktiga aktörer träder in i träningsbranschen och fler kapitalsstarka intressenter öppnar nu upp ögonen för träningsbranschen. En bransch som för tio år sedan mest präglades av hobbyverksamhet i källarlokaler med dålig ekonomi som följd. Det vi kommer se hända, är det som redan för tio år sedan händer i USA och i vissa delar av Europa. Träningsbranschen kommer presentera företag på börsen i allt högre utsträckning och behovet att tydlig nischa sig blir därför ännu viktigare.

She Shape är en av de få träningsklubbarna i Sverige som nu tagit ett tydlig steg åt en egen linje och en egen målgrupp, dvs kvinnor 35-60 år bosatta i villaområden. Träning är något väldigt personligt och vi som driver träningsklubbar behöver lyssna på detta ännu mer i framtiden, enligt Coder.