Målgång: #SGPnedräkningen

Målgång: #SGPnedräkningen

Publicerad

Resan mot Sweden Grand Prix är över för i år och vi på BODY tackar våra bloggare för att vi fått följa deras färd mot tävling.

Att tävla kräver mycket från de som ställer upp. Inte bara träning och kost ska planeras, utan även vänner och jobb påverkas under den begränsade tid då allt måste stämma. Vid avslutad satsning är det därför nära nog regel att en känsla av tomhet infinner sig.

Därmed inte sagt att det bara är slitsamt att vara på diet. Tvärtom upplever många det som skönt att veta att man styr över sitt eget öde. Dagen efter uttryker många längtan efter "mer". En placering som inte motsvarar förväntan resulterar i besvikelse och inte sällan i revanschlust. En vinst ger blodad tand och smak på mer. Oberoende av hur det går lämnar en tävlingssatsning sällan någon uttråkad eller oberörd. Att testa sina gränser och ställa sig mot andra är märkligt nog beroendeframkallande, oavsett utgång. 

Så gick det för bloggarna
Av våra tre stjärnor som till slut stod på scenen var Mats Ljung den som lyste klarast. I en starkt motstånd plockade han hem ett brons i sin klass. "Ingen vinst" tänker du kanske, men Mats fullkomligt strålar när han uttrycker hur nöjd han är. Han såg också helt fenomenal ut från publiken och inte minst snyggt var det när han vid priscermonin klev ur linen för att skaka hand med samtliga medtävlande finalister. Så jobbar en sann sportsman.

– Det är en ära bara att få stå på scen ihop med så meriterade killar! Jäkligt häftigt att de kom hit till Sverige och Sweden Grand Prix, skriver han i sitt sammanfattande blogginlägg

Anna laddar om till nästa vecka.

Anna Norberg hamnade lite förvånande utanför pallen. Efteråt var hon besviken – och det får man vara. Det är skillnad på att vara "deltagare" och att vara "atlet" och Anna är tveklöst det senare. Målet är högt satt, med all rätt. Vi hoppas att hon lägger detta till historien och blickar framåt, för hon har mycket kvar att ge. 

Även Lisa Ivarsson gick till final men blev utan ädlare valör. Att Lisa är ambitiös går troligen inte att missa för någon i hennes omgivning, men i sitt sammanfattande blogginlägg beskriver hon en känsla hon inte kan sätta fingret på. Viljan att jobba för sina drömmar finns, men även längtan tills det är över. Som vi sagt förut: Sunt! Härligt också att höra om vänner som backar upp längs vägen och finns med, inte minst idag för att uppmärksamma hennes födelsedag idag – Vi på BODY hoppas att hon firar ordentligt. 

Lisa längst till vänster.

Shahin då? Hur gick det för honom som coach? Hans atlet Israel Tshibangu såg aningen förlägen ut när han först klev upp på scenen, men så snart det gått upp var han skulle stå släppte nervositeten och han levererade en fysik som inte lämnade mycket tveksamhet. Till sist stod han som vinnare i sin klass, Men´s Physique +182 cm. 

Vi tackar våra bloggare i #sgpnedräkningen för att de delat med sig av sina berättelser i förberedelsen mot tävling. För er som missade Mats, Anna och Lisa får ni en ny chans nästa vecka på Swefin Expo i Åhaga, Borås. 

Vi ses där! 

On
Off

0 kommentarer

 • Hur mycket koffein för effekt på träning?

  Hur mycket koffein för effekt på träning?

  Hur mycket koffein behöver man få i sig för att det ska ge effekt på träningen? Hur mycket kaffe eller energidryck motsvarar det?

  Nyheter Anki Sundin, 2018-10-16 11:02

 • Därför går du inte ner (mer) i vikt

  Därför går du inte ner (mer) i vikt

  Nyheter Linda Ericson, 2018-10-12 10:48

 • Ge stressmagen ett break!

  Ge stressmagen ett break!

  I dagens övning, som vi hoppas att du tar med dig även imorgon – och alla dagar efter det – får du ett enkelt verktyg som på sikt kommer att göra dig bättre rustad för livet. Att ägna sig åt andningsövningar för att få bukt med oro, stress eller en dålig mage, är väl etablerat hos stora delar av befolkningen i världen. Ändå får många i väst som ägnar sig åt meditation, andning eller alternativmedicin (som kanske inte är så alternativ i andra delar av världen) bära en ofrivillig foliehatt. Få personer idag tycks inse hur mäktig vår kraft faktiskt är, att kunna förändra vårt varande genom hur vi andas. Våga åtminstone ge det en ärlig chans!

  Nyheter Linda Ericson, 2018-10-09 13:30

 • Är du stark nog att spela Pro Hockey? Få reda på svaret här!

  Är du stark nog att spela Pro Hockey? Få reda på svaret här!

  Hur mycket ren gymstyrka krävs för att spela den blixtsnabba kontaktsporten hockey på internationell proffsnivå? Står du dig mot ett NHL-proffs i gymmet?

  Nyheter Redaktionen, 2018-10-04 09:45

 • SM 2018: Dag 3 - Tungviktare och medaljregn

  SM 2018: Dag 3 - Tungviktare och medaljregn

  Tredje och sista dagen på SuperSM 2018 bjöd på bodybuilding i alla klasser – även där det inte hör hemma. Vissa tävlande läxades upp, andra blev överösta av medaljer. Välkomna inslag var par och rullstolsklassen!

  Nyheter Redaktionen, 2018-09-30 19:52

 • SM 2018: Dag 2 - Nerver, förväntningar och sportsmannaskap

  SM 2018: Dag 2 - Nerver, förväntningar och sportsmannaskap

  Kvinnlighet i allsköns former kröntes när Bikini Fitness, Women's Physique och Wellness Fitness avhandlades. På herrsidan avrundades dagen med en knivskarp kamp i Classic Bodybuilding.

  Nyheter Redaktionen, 2018-09-29 15:46

 • SM 2018: Dag 1 – Veteranerna sätter standard!

  SM 2018: Dag 1 – Veteranerna sätter standard!

  Ribban läggs högst på en gång när Svenska Mästerskapen inleder hösten. Dessutom inleds tävlingarna som sig bör med veteranerna, som visar var skåpet ska stå.

  Nyheter Redaktionen, 2018-09-28 21:43

 • Strategin EFTER träningen A & O

  Strategin EFTER träningen A & O

  Följer du de grundläggande principerna för maximal muskelutveckling, eller förväntar du dig att ett utstuderat träningsupplägg på egen hand ska ta dig i mål?

  Nyheter Linda Ericson, 2018-09-24 09:00

 • Öka din mobilitet och prestera bättre på gymmet

  Öka din mobilitet och prestera bättre på gymmet

  Fladdrar knäskålarna när du böjer? Viker sig fötterna? Känns höften omedgörlig? Kanske dags att se över din rörlighet innan du försöker dig på nästa PB!

  Nyheter Linda Ericson, 2018-09-20 09:18

 • Mr. Olympia resultat

  Mr. Olympia resultat

  Höstens tyngsta proffsshow är avklarad. Läs resultaten här!

  Nyheter Redaktionen, 2018-09-16 09:45

 • I natt startar Mr Olympia!

  I natt startar Mr Olympia!

  Joe Weider's Olympia Fitness & Performance Weekend startar klockan fyra i natt svensk tid på Orleans Casino i Las Vegas.

  Nyheter Jonas Trollvik, 2018-09-14 11:48

 • Kungen av övningar. Älskad. Hatad. Överlägsen.

  Kungen av övningar. Älskad. Hatad. Överlägsen.

  Är det någon övning samtliga idrottsmän har som självklart inslag i sina uppbyggnadsperioder så är det knäböj. Du kan isolera lårmuskulaturen genom att bensparka, lårcurla och benpressa in absurdum men om ambitionen är att utveckla funktionell helhetsstyrka är denna hat-älskade övning överlägsen. Knäböj är dessutom ett av de tre delmomenten i kraftsporten styrkelyft tillsammans med marklyft och bänkpress, vilket ger oss en hint om dess relevans.

  Nyheter Linda Ericson, 2018-09-12 14:00

 • Fuska smart

  Fuska smart

  Cheat meal eller cheat day? Ska vi över huvud taget ge oss på en ätardag? Hur bör vi tänka?

  Nyheter Linda Ericson, 2018-09-10 13:40

 • Glöden blir bara starkare

  Glöden blir bara starkare

  Vid 46 års ålder visar Trelleborgsbaserade proffsbyggaren Oliver Adzievski inga tecken på att sakta in. Siktet är inställt på Mr. Olympia 2019.

  Nyheter Anders Eriksson, 2018-09-07 10:27

 • Konstant och oförklarligt trött? Kramper under och efter träning?

  Konstant och oförklarligt trött? Kramper under och efter träning?

  När vi talar om vitaminer och mineraler glömmer vi tyvärr ofta bort några pusselbitar. Låt oss ta en titt på en av de absolut viktigaste.

  Nyheter Linda Ericson, 2018-09-04 10:30

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av BODYs besökare

Krönika: Vart är vi på väg?

1 kommentar

Hancic: Instämmer till fullo Fedrik! Jag har ställt precis samma fråga senaste åren - vart är vi på väg? Alltid lika kul att lyssna på dig som att läsa det du skriver. /Hancic

Twitter

Forum

Facebook

Artikelkommentarer


Det finns många tunga skäl att prenumerera

BODY är tidningen för dig som vill träna lite hårdare, lite bättre och lite mer seriöst.
Vi lär dig hur du snabbt och effektivt kan skaffa dig din drömfysik och behålla den.

Varje månad i BODY

 • De bästa styrketräningstipsen
 • Nyheter från hela världen
 • Forskning om träning och kost
 • Frågor & svar
 • Tävlingar
 • Personporträtt med de som har lyckats
 • Kostråden för mer muskler och mindre fett
 • Skvaller från fitness- och bodybuildingvärlden

 • BODY 404, augusti

 • BODY 403, maj 2018

 • BODY nr 1 2018

 • BODY 401, december 2017

 • BODY Mat, Nummer 1

 • BODY 400, november 2017

 • BODY 399, oktober 2017